Kiełbaska wyjątkowa, bogata w bazylię, znawcom kuchni śródziemnomorskiej przypomina słodki smak najlepszego włoskiego pesto, a wyznawcom kuchni polskiej kojarzy się z tradycyjną białą kiełbasą. Skosztuj, zmruż oczy i sprawdź czy widzisz zachód słońca nad Morzem Liguryjskim, czy może wielkanocne śniadanie ze swoją wegańską rodziną.
Woda, białko pszenne (31%), olej rzepakowy, bazylia (10%), cebula, czosnek, grzyby, ocet jabłkowy, sól morska, przyprawy, drożdże odżywcze, ekstrakt drożdżowy. Może zawierać śladowe ilości selera.
Seitan to substytut mięsa, wegański produkt spożywczy otrzymywany przez wypłukanie skrobi z mąki pszennej. Składa się prawie wyłącznie z białka pszennego. Jego struktura i konsystencja – porowata, nieco włóknista, gąbczasta – przypomina mięso bardziej niż tofu czy tempeh, których także używa się jako jego substytutu. Jest bardzo popularny w kuchniach Dalekiego Wschodu, a od połowy XX wieku także wśród wegetarian i wegan na całym świecie.
Wartość odżywcza | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 984 kJ / 235 kcal |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 10,7 g 1,3 g |
Węglowodany w tym cukry | 9,3 g 1,3 g |
Białko | 24 g |
Sól | 1,5 g |
Gusta Polska sp. z o.o. sp.k.
ul. Lilpopa 67
05-840 Brwinów
NIP: 5342624249
ACTIVENET - strony www, sklepy internetowe - Marki, Warszawa