Przepisy Buntownika
MACARONI Z KIEŁBASKĄ ITALIANA

MACARONI Z KIEŁBASKĄ ITALIANA

Składniki

  • Makaron kolanka 375 g
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 posiekana cebula
  • 4 kiełbaski wegańskie GUSTA Italiana
  • Puszka krojonych pomidorów 800 ml
  • 1 łyżka suszonej bazylii
  • 1 łyżka suszonego oregano
  • 1/4 łyżeczki kruszonej czerwonej papryki
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • Sól do smaku

Przygotowanie

1. W dużym garnku osolonej wrzącej wody ugotuj makaron, aż będzie al dente. Wypłucz pod zimną bieżącą wodą. Odcedź i odstaw.

2. W tym samym garnku podsmaż przez 5 do 10 minut posiekaną cebulę na oleju.

3. Zmiel kiełbaski blenderem lub posiekaj.

4. Dodaj mielone kiełbaski i gotuj przez 5 minut.

5. Dodaj pokrojone pomidory z puszki, bazylię, oregano, pokruszoną czerwoną paprykę, syrop klonowy i sól. Gotuj przez 10 minut.

6. Dodaj makaron, podgrzej i podawaj.

* Autorem przepisu jest The Buddhist Chef.

Płatności obsługuje:
*

Paczki dostarcza:
*

Gusta Polska sp. z o.o. sp.k.
ul. Lilpopa 67
05-840 Brwinów
NIP: 5342624249

sklep@GustaFoods.pl
+48 666 0 GUSTA
+48 666 048 782

ACTIVENET - strony www, sklepy internetowe - Marki, Warszawa