Przepisy Ciekawskiego
ZUPA TOSKAŃSKA

ZUPA TOSKAŃSKA

Składniki

Na zupę:

2 łyżki oliwy z oliwek
4 kiełbaski GUSTA Berlińskie
1 posiekana cebula
4 ząbki czosnku, rozgniecione
1 łyżka suszonej bazylii
1 łyżka suszonego oregano
1/2 łyżeczki suszonego tymianku
550 g ziemniaków, pokrojonych
1,5 litra warzywnego bulionu
50 g jarmużu pokrojonego na małe kawałki

Na krem z nerkowców:

120 g orzechów nerkowca
250 ml wody
2 łyżki drożdży odżywczych

Przygotowanie

1. W rondelku rozgrzej oliwę. Dodaj wegańską kiełbasę.

2. Za pomocą łopatki podziel kiełbaski i smaż przez 4 minuty.

3. Dodaj cebulę i czosnek i smaż na średnim ogniu przez 4 minuty, często mieszając.

4. Dodaj suszone: bazylię, oregano i tymianek, pokrojone w kostkę ziemniaki i bulion warzywny.

5. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj na średnim ogniu przez 20 minut.

6. Namocz orzechy nerkowca w gorącej wodzie przez 10 minut. Osusz je.

7. Dodaj do blendera filiżankę wody, nerkowce i drożdże odżywcze.

8. Miksuj na wysokich obrotach, aż powstanie krem.

9. Dodaj krem z nerkowca i jarmuż i gotuj na wolnym ogniu jeszcze przez 10 minut.

* Autorem przepisu jest The Buddhist Chef.

Płatności obsługuje:
*

Paczki dostarcza:
*

Gusta Polska sp. z o.o. sp.k.
ul. Lilpopa 67
05-840 Brwinów
NIP: 5342624249

sklep@GustaFoods.pl
+48 666 0 GUSTA
+48 666 048 782

ACTIVENET - strony www, sklepy internetowe - Marki, Warszawa