Przepisy Szefunia
ŚWINKI POD KOŁDERKĄ

ŚWINKI POD KOŁDERKĄ

Składniki

8 kiełbasek Kanadyjskich GUSTA, przekrojonych na pół
wegańskie ciasto francuskie
3 łyżki aquafaby do glazurowania
dżem lub galaretka owocowa
1 łyżka sezamu do posypania

Przygotowanie

1. Rozgrzej piekarnik do 190°C i wyłóż blachę papierem do pieczenia.

2. Ciasto francuskie pokrój w trójkąty.

3. Rozprowadź galaretkę lub dżem wzdłuż dłuższego boku trójkąta.

4. Połóż połówkę kiełbaski równolegle do długiego boku trójkąta i zawiń wokół niej ciasto. Powtórz z każdą połówką kiełbaski.

5. Ułóż każdą rolkę na wyłożonej blasze do pieczenia, szwem do dołu.

6. Posmaruj każdą rolkę aquafabą i posyp kilkoma ziarnami sezamu.

7. Piecz przez 12 do 15 minut lub do złotego koloru.

8. Podawaj z ulubionym dipem.

* Przepis autorstwa The Edgy Veg

Płatności obsługuje:
*

Paczki dostarcza:
*

Gusta Polska sp. z o.o. sp.k.
ul. Lilpopa 67
05-840 Brwinów
NIP: 5342624249

sklep@GustaFoods.pl
+48 666 0 GUSTA
+48 666 048 782

ACTIVENET - strony www, sklepy internetowe - Marki, Warszawa