8 kiełbasek Kanadyjskich GUSTA, przekrojonych na pół
wegańskie ciasto francuskie
3 łyżki aquafaby do glazurowania
dżem lub galaretka owocowa
1 łyżka sezamu do posypania
1. Rozgrzej piekarnik do 190°C i wyłóż blachę papierem do pieczenia.
2. Ciasto francuskie pokrój w trójkąty.
3. Rozprowadź galaretkę lub dżem wzdłuż dłuższego boku trójkąta.
4. Połóż połówkę kiełbaski równolegle do długiego boku trójkąta i zawiń wokół niej ciasto. Powtórz z każdą połówką kiełbaski.
5. Ułóż każdą rolkę na wyłożonej blasze do pieczenia, szwem do dołu.
6. Posmaruj każdą rolkę aquafabą i posyp kilkoma ziarnami sezamu.
7. Piecz przez 12 do 15 minut lub do złotego koloru.
8. Podawaj z ulubionym dipem.
* Przepis autorstwa The Edgy Veg
Gusta Polska sp. z o.o. sp.k.
ul. Lilpopa 67
05-840 Brwinów
NIP: 5342624249
ACTIVENET - strony www, sklepy internetowe - Marki, Warszawa