Przepisy Szefunia
MISA WARZYW Z SEITANOWYM KEBABEM

MISA WARZYW Z SEITANOWYM KEBABEM

Składniki

Misa:

150 g Kebabu z seitanu

2 łyżki oliwy z oliwek

1 szklanka ugotowanego ryżu basmati

2 szklanki jarmużu

8 pomidorków koktajlowych

1/8 zmielonej czerwonej cebuli

 

Sos czosnkowy:

1/4 szklanki orzechów nerkowca 35 g

2 łyżki oliwy z oliwek

1 łyżeczka syropu klonowego

1 łyżka soku z cytryny

1 łyżeczka czosnku w proszku

2 łyżki wody

sól do smaku

Przygotowanie

1. Pokrój Kebab w kostkę i piecz kilka minut na oleju.

2. Aby podać, ugotowany ryż umieść na dnie miski, dodaj kostki Kebabu. Na wierzch połóż jarmuż, pomidorki koktajlowe i czerwoną cebulę.

3. Skrop sosem czosnkowym po wierzchu.

Sos czosnkowy:

1. Namocz orzechy nerkowca w gorącej wodzie przez 10 minut. Odsącz.

2. Do blendera wrzuć orzechy nerkowca, oliwę z oliwek, syrop klonowy, sok z cytryny, sproszkowany czosnek, wodę i sól. Miksuj do uzyskania gładkiej i kremowej konsystencji.

Płatności obsługuje:
*

Paczki dostarcza:
*

Gusta Polska sp. z o.o. sp.k.
ul. Lilpopa 67
05-840 Brwinów
NIP: 5342624249

sklep@GustaFoods.pl
+48 666 0 GUSTA
+48 666 048 782

ACTIVENET - strony www, sklepy internetowe - Marki, Warszawa