300 g kiełbasek Kanadyjskich GUSTA
3 łyżki oleju roślinnego
1 mała cebula, posiekana
5 mielonych grzybów
1/2 czerwonej papryki pokrojonej w kostkę
1 papryczka jalapeño, posiekaj bez pestek
450 g twardego tofu, pokruszonego
150 g jedwabistego tofu
3 łyżki drożdży odżywczych (w płatkach lub w proszku)
1 łyżeczka cebuli w proszku
1/4 łyżeczki kurkumy
3/4 szklanki mleka sojowego (180 ml)
3/4 łyżeczki czarnej soli himalajskiej - kala namak (opcjonalnie)
sól i pieprz do smaku
2 łyżki posiekanego szczypiorku do dekoracji
1. Pokrój kiełbaski na małe kawałki.
2. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu. Dodaj olej roślinny, a następnie kiełbaski, cebulę, grzyby i papryczkę jalapeño. Smaż, od czasu do czasu mieszając, do miękkości.
3. Dodaj pokruszone twarde tofu, jedwabiste tofu, drożdże odżywcze, cebulę w proszku, kurkumę, mleko sojowe, czarną sól himalajską (opcjonalnie) sól i pieprz.
4. Podsmażaj przez kilka minut, aż cały płyn zostanie wchłonięty.
5. Udekoruj posiekanym szczypiorkiem i podawaj.
* Autorem jest The Buddhist Chef.
Gusta Polska sp. z o.o. sp.k.
ul. Lilpopa 67
05-840 Brwinów
NIP: 5342624249
ACTIVENET - strony www, sklepy internetowe - Marki, Warszawa