Przepisy Szefunia
TOFUCZNICA SZEFUNIA

TOFUCZNICA SZEFUNIA

Składniki

300 g kiełbasek Kanadyjskich GUSTA

3 łyżki oleju roślinnego

1 mała cebula, posiekana

5 mielonych grzybów

1/2 czerwonej papryki pokrojonej w kostkę

1 papryczka jalapeño, posiekaj bez pestek

450 g twardego tofu, pokruszonego

150 g jedwabistego tofu

3 łyżki drożdży odżywczych (w płatkach lub w proszku)

1 łyżeczka cebuli w proszku

1/4 łyżeczki kurkumy

3/4 szklanki mleka sojowego (180 ml)

3/4 łyżeczki czarnej soli himalajskiej - kala namak (opcjonalnie)

sól i pieprz do smaku

2 łyżki posiekanego szczypiorku do dekoracji

Przygotowanie

1. Pokrój kiełbaski na małe kawałki.

2. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu. Dodaj olej roślinny, a następnie kiełbaski, cebulę, grzyby i papryczkę jalapeño. Smaż, od czasu do czasu mieszając, do miękkości.

3. Dodaj pokruszone twarde tofu, jedwabiste tofu, drożdże odżywcze, cebulę w proszku, kurkumę, mleko sojowe, czarną sól himalajską (opcjonalnie) sól i pieprz.

4. Podsmażaj przez kilka minut, aż cały płyn zostanie wchłonięty.

5. Udekoruj posiekanym szczypiorkiem i podawaj.

* Autorem jest The Buddhist Chef.

Płatności obsługuje:
*

Paczki dostarcza:
*

Gusta Polska sp. z o.o. sp.k.
ul. Lilpopa 67
05-840 Brwinów
NIP: 5342624249

sklep@GustaFoods.pl
+48 666 0 GUSTA
+48 666 048 782

ACTIVENET - strony www, sklepy internetowe - Marki, Warszawa