A. sos BBQ: W rondelku wymieszaj wszystkie składniki, podgrzewaj na małym ogniu przez około 5 minut często mieszając.
B. sos z musztardy i syropu klonowego: Wymieszaj wszystkie składniki w małej misce.
1. W dużej misce wymieszaj mąkę kukurydzianą, mąkę pszenną, mleko roślinne, cukier, proszek do pieczenia, sól, Guinnessa, zamiennik jajka i ubijaj trzepaczką, aż ciasto będzie gęste i jednorodne.
2. UWAGA: Wypełnij głęboki garnek nie więcj jak do 2/3 wysokości olejem i rozgrzej go na średnim ogniu do 190 stopni Celsjusza.
3. Gdy olej się rozgrzewa, wlej ciasto do wysokiej szklanki i przygotuj talerz posypując go mąką. Nabij kiełbaskę na patyczek i obtocz w mące, a następnie zanurz w wysokiej szklance z ciastem. Ciasto powinno przykleić się do kiełbaski i całkowicie ją pokryć. Jeśli tak się nie stanie, dodaj jeszcze kilka łyżek mąki do ciasta.
4. Umieść talerz wyłożony papierowymi ręcznikami obok garnka z olejem.
5. Sprawdź czy olej jest wystarczająco gorący, wlewając do niego kroplę ciasta i sprawdzając, czy zacznie skwierczeć. Smaż 1 kiełbaskę w kukurydzy na raz, aż lekko się zarumieni (około 3-5 minut każda). Aby upewnić się, że olej nie kapie na element grzejny, podczas wyjmowania hot doga z oleju użyj ręcznika papierowego.
6. Udekoruj marynatami.
Gusta Polska sp. z o.o. sp.k.
ul. Lilpopa 67
05-840 Brwinów
NIP: 5342624249
ACTIVENET - strony www, sklepy internetowe - Marki, Warszawa