Przepisy Buntownika
SAŁATKA CAJUN NA CIEPŁO

SAŁATKA CAJUN NA CIEPŁO

Składniki

  • 1 szklanka kukurydzy
  • 1 szklanka pokrojonych w kostkę ziemniaków
  • 1 1/2 szklanki fasoli szparagowej
  • 1/2 szklanki bardzo drobno posiekanej cebuli
  • 1 cytryna
  • 1 łyżka mieszanki przypraw cajun
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 1/4 szklanki posiekanej natki pietruszki
  • 4 kiełbaski GUSTA Italiana

Przygotowanie

1. Kukurydzę, pokrojone w kostkę ziemniaki, cebulę, fasolkę szparagową wyłóż na blachę do pieczenia.

2. Dopraw mieszanką cajun i oleju roślinnego. Wstaw do piekarnika na 200°C na 30 minut.

3. Podsmaż na patelni lub ugrilluj 4 kiełbaski GUSTA Italiana z sokiem z cytryny, aż się zarumienią.

4. Po podsmażeniu pokrój kiełbaski na kawałki. W dużej salaterce wymieszaj wszystkie składniki. Dopraw sokiem z cytryny, posiekaną natką pietruszki, solą i pieprzem według własnego uznania.

5. Podawaj!

* Autroem przepisu jest magazyn La Fraiche.

Płatności obsługuje:
*

Paczki dostarcza:
*

Gusta Polska sp. z o.o. sp.k.
ul. Lilpopa 67
05-840 Brwinów
NIP: 5342624249

sklep@GustaFoods.pl
+48 666 0 GUSTA
+48 666 048 782

ACTIVENET - strony www, sklepy internetowe - Marki, Warszawa